Op deze pagina presenteren wij u ons assortiment aan heesters, klimplanten en kant-en-klaarhagen. Per soort wordt er een overzicht weergegeven. Voor meer informatie over de verschillende maten, cultivars en dergelijke moet u doorklikken op de gewenste soort.

Camellia

Wordt ook wel Chinese roos genoemd.

Het zijn groenblijvende struiken en kleine bomen van 2–20 m hoog. De bladeren zijn afwisselend geplaatst, enkelvoudig, dik, gekarteld, meestal glanzend en 3–17 cm lang. De bloemen zijn groot en opvallend, 1–12 cm in diameter, met (in natuurlijke omstandigheden) vijf tot negen blaadjes; de kleur varieert van wit tot paars en rood, bij sommige soorten geel. De vrucht is een droge doosvrucht, onderverdeeld in een tot vijf compartimenten, die ieder een tot acht zaden bevatten.

Campsis

In Nederland ook wel bekend als Trompetbloem

De Campsis is bladverliezend en goed winterharde klimheester. De takken zijn houtig en hebben een klimhulp nodig.

De aangebonden planten kunnen gemakkelijk 12m hoog groeien.

Hedera

Als bodembedekker of als klimplant te gebruiken.

Krachtig, met lange takken; bladerdek tot 25 cm hoog. Takken hebben een lengte van circa 2 meter.

Hydrangea

We hebben een uitgebreid assortiment aan Hortensia’s.

Hortensia’s, wie kent ze niet. We hebben een uitgebreid assortiment met macrophylla, paniculata soorten en enkele serrata soorten.

Kant-en-klaar hagen

Groenblijvende natuurlijke afscheiding

De kant-en-klaar haag hebben we volgroeid klaar staan in acht verschillende Hedera soorten.

Magnolia

Deze in het Nederlands zogenaamde Beverboom bloeit in het vroege voorjaar met grote bloemen.

Er zijn kleinblijvende magnolia’s, maar ook die tot een flinke boom van een meter of vijf kunnen worden. Beide hebben wij in ons assortiment. De Magnolia heeft weinig verzorging nodig. Kies een beschutte plek, dan wordt het bruin worden van de bloemen zo lang mogelijk uitgesteld.

Pyracantha

In Nederland wordt dit de vuurdoorn genoemd.

Deze groenblijvende heester is geliefd bij bijen en vlinders vanwege de witte bloemen in het voorjaar. Vogels zijn er in het najaar en winter blij mee vanwege de smakelijke, felgekleurde bessen en de stekels op de stengels die bescherming bieden.

Wisteria

De blauwe regen is al meer dan veertig jaar onze specialiteit !!

Korte, compacte, diepblauwe trossen, anderhalve meter lange, witte trossen, zachtroze bloemen met een geel hart, de diversiteit in Wisteria soorten is enorm uitgebreid. Bekijk onze Wisteria pagina voor ons complete assortiment.